Ла Томатина - Най-голямата битка с храна в света
 5 дни / 4 нощ.
цена от 487 €
Запитване


Дати на отпътуване:


Ла Томатина - Най-голямата битка с храна в света

27.08.2018

Само на няколко километра от Валенсия се провежда фестивал, на който всеки веселяк би искал да присъства. В края на лятото към малкото испанско градче Буньол се стичат хиляди туристи, за да участват в бой, но не истински, не и с възглавници, а с домати. Изкушени ли сте? Ами тогава се присъединете към "Ла Томатина" - фиеста от музика, танци и … домати.

Десетки хиляди участници идват от цял свят за "Ла Томатина" - фестивал, за който се използват стотици тонове презрели домати. Боят с домати е традиция от 1945 г., а теориите за неговото възникване са няколко.

В днешно време празника е доста популярен и се стичат хора от цял свят, за да го отбележат. Населението на града е 9.000 души по време на Томатината става 40.000.


Съгласно едната фестивалът води началото си от бой с храна между приятели. Друга гласи, че по време на градския празник недоволните граждани започнали да целят градския съветник с домати и се разразил бой, който бил толкова забавен, че бил повторен на следващата година.

Около 10:00 ч. на върха на висок кол, намазан с мазнина, се закача свински бут. Боят с домати започва само след като някой успее да се изкачи и да свали свинския бут.

В 11:00 ч. в центъра на Буньол, на площад дел Пуебло, пристигат камиони с 200 тона домати. Изстрел поставя началото на борбата. Преди да се хвърли домата, той трябва да бъде смачкан, за да не нарани някого.

Препоръчва се участниците да носят предпазни очила (например за плуване) и ръкавици. Правилата на фестивала не позволяват да се носят допълнителни вещи (напр. бутилки), и да се разкъсват дрехите на други участници. Битката продължава между един и два часа, след което втори изстрел прекратява битката.

Почистването на града става с пожарни камиони и маркучи, а на участниците - с обществените душове близо до реката.

Програма 4 нощ./5 дни

1 Ден
Пристигане във Валенсия и настаняване в хотела.

2 Ден
Трансфер от вашия хотел до Буньол за празника La Tomatina. Вечерта връщане във Валенсия.

3 Ден
Туристическа пешеходна обиколка на Валенсия с екскурзовод на български език. Ще се разходите из стария град на Валенсия, където се намира Катедралата, Сградата на Парламента и на Министерския съвет, централния площад, копринената борса, кметството и разбира се Градът на изкуствата и науките, най-известния музеен център на Валенсия впечатляващ с авангардната архитектура на сградите си. Сред най-големите атракции тук е Музея по океанография. (посещение по желание)

4 Ден
Свободен ден и възможност за плаж.
Възможност за Тапас Тур – научете как испанците обичат да похапват с така наречените тапас и открийте едни от най-хубавите места във Валенсия за тапас, като междувременно се разхождате и научавате интересни факти за града!

5 ден
Свободен ден. Възможност за плаж. Полет Валенсия-София.

Цената включва:

Цената не включва:
/може да бъде осигурен директен полет с Ryanair София – Валенсия - София/;

Забележка:


Хотели по програмата:
Намаления:

Към пълната версия на сайтаCopyright © 2015 Джърни Груп ООД
Powered by ProStudio